NL - FR - EN - DE - ES
 
 
 
Waarom een Equisolum vloer?  

Dankzij een naadloze, gesloten en zachte structuur is Equisolum® uitermate geschikt voor paardenstallen. Ook dierenasielen en stoeterijen zullen snel de voordelen van Equisolum® ondervinden.

  • Slipvrij. Equisolum® helpt beschadiging aan de ledematen te voorkomen. Rubberen granulaten in de samenstelling beveiligen de ondergrond tegen slippen. Dit maakt Equisolum® ook bijzonder geschikt voor wasplaatsen en transportmiddelen.

  • Voor een optimaal stalklimaat. Niet-aangepaste stalling kan het natuurlijk afweersysteem van een paard verzwakken. Ook de vloer bepaalt mee het klimaat. Equisolum® is een prima isolator voor de (meestal koude) ondergrond.

  • Duurzaam. Testen bewijzen het. Equisolum® overtreft beton moeiteloos in slijtvastheid. Bovendien is Equisolum® chemisch resistent en bestand tegen de meeste zuren.

  • Naadloos. Waardoor vrij van kiemen en stoffen. Op die manier draagt Equisolum® bij aan een gezonde leefomgeving voor het paard.

  • Effen. Rug- en beenproblemen bij paarden kunnen het gevolg zijn van een oneffen vloer. De unieke samenstelling van Equisolum®, de hoge flexibiliteit en een perfecte plaatsing zorgen voor een kwaliteitsvolle stalvloer.

  • Zacht. Rubber in Equisolum® maakt het een zachte en aangename vloer voor uw dieren, met schok- en geluidsdempende eigenschappen.

  • Gemakkelijk te onderhouden. Equisolum® reinigt u gemakkelijk met bv. een hogedrukreiniger.
De gietvloer met drie componenten  

Equisolum® is een 3-componenten gietvloer met voor-namelijk polyurethaan en recuperatierubber. Dankzij deze rubber voelt Equisolum® heel zacht aan. Polyurethaan zorgt voor een heel lange levensduur. Standaard plaatsen we Equisolum® in een zwarte kleur, met een dikte van 17 à 23 mm en volledig naadloos.

Na één week klaar voor gebruik  

Ons team vloerspecialisten staat klaar om uw Equisolum® vloer te plaatsen. Na gemiddeld zeven dagen is de vloer geplaatst, gedroogd en klaar voor gebruik.

  • Na droging en eventuele egalisatie van de ondergrond plaatsen we een primer op basis van epoxyharsen die zorgt voor een goede verankering tussen vloer en ondervloer.
  • De daaropvolgende dag worden alle Equisolum® componenten ter plaatse gemengd en gegoten. Equisolum® heeft zijn mechanische resistentie na 4 dagen en zijn chemische resistentie na 7 dagen uitharding.

 

site by DOS Creations